Idag så finns det mängder med möjligheter att spela bingo. Du behöver inte längre traska ner till den lokala bingohallen (om det ens finns någon) eller bänka dig framför TV:n under en timme varje vecka för att få tillgång till det roliga nummerspelet. Idag behöver du bara sätta på din dator eller gå in på nätet på din mobil för att hitta ett bra ställe att spela bingo på.

På nätet finns det massvis av bingosidor och massvis av bingospel. Många bingosidor liknar varandra men brukar bjuda på olika kampanjer, tävlingar och medlemsförmåner. RosaBingo är till exempel en bingosajt som ingår i ett större bingonätverk. Där är alla bingospel sammankopplade mellan olika bingosidor. Det gör det roligare att spela eftersom fler spelare deltar i varje bingospel vilket triggar upp vinster och progressiva jackpottar, samtidigt som brickpriserna blir lägre.

Vill du testa att spela på den bingosidan eller någon annan så klickar du dig bara vidare på länken här och registrera dig som medlem. Bingospelen må vara samma som på andra bingosidor men Bingo online är unikt på olika plan. Upptäck vilka genom att bli medlem nu!

Kort bingohistorik

Bingo är ett enkelt, roligt och spännande spel, som fungerar lika bra på nätet som i vanliga bingohallar. Bingo är en gammal klassiker som förut brukar spelas i bingohallar. Men i dag, bingo, precis som de flesta andra spel, har flyttat ut på nätet och intresset för bingo är nu större än någonsin.

Bingo har sina rötter i lotterispel. Under 1920-talet var lotteri mycket populärt på olika marknader i USA. En återförsäljare ändrade dock spelet och kallade det Bean. När en spelare hade ropat numret på sin bricka, satte han en böna på numret. Den första var en hel rad av bönor vunnit och vinna gråta var “Beano“. En leksak försäljare plockade upp spelet en dag när han besökte en marknad och tog idén med sig hem till New York. Tillsammans med några vänner, försökte han spelet och under en spelomgång, var vinnaren så upphetsad att hon skrek“bingo“ istället för “Beano“. Bingo var därmed uppfunnet.

Särskilt under 1960-talet hade bingo sin storhetstid i hela världen. Under 80-talet hade intresset svalnat något i Sverige, men på 90-talet blossade upp igen när de beslutade att tillåta prispengar. Bingo Lotto var ju en “liten” hit under 90-talet och var riktigt populärt med stjärnan Leif Loket Olsson som programledare.